Naziv projekta

Unaprijeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Montessori dječjeg vrtića Mali cvijetak u Splitu, Ugovor UP.02.2.2.08.0009

2.781.527,40 kuna

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK)

2.781.527,40 kuna

Ukupni iznos bespovratnih sredstava

od 17.07.2018. – 17.01.2021.

Razdoblje provedbe projekta

Montessori dječji vrtić Mali cvijetak

Nositelj projekta

Kratki opis projekta

Navedena sredstva odobrena su za provedbu projekta čiji je cilj unaprijediti i proširiti usluge smjenskog rada i posebnih programa, a s ciljem omogućavanja ravnoteže i usklađivanja obveza obiteljima s uzdržavanim članovima i prevencije napuštanja tržišta rada.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Provedbom projekta omogućit će se smjenski rad za dvije skupine po 25 djece koji prije provedbe imaju na raspolaganju samo jutarnji program. Provedbom će se financirati rad dodatnog broja odgojitelja i pomoćnog osoblja i uključit će se stručni suradnici, educirati odgojitelji, djeci nabaviti didaktička oprema te će se uvesti glazbeni program za svu djecu.

Elizabeta Rakidžija

Kontakt osoba za više informacija

Realizacija projekta

Stručno usavršavanje:

– Montessori pedagogija za rad s djecom  u dobi od jedne do tri godine života,

– Montessori pedagogija za rad s djecom od tri godine do polaska u školu,

– Glazbena radionica za odgojitelje, roditelje i djecu prema Orff pristupu.

 

Stručno usavršavanje iz Montessori pedagogije za rad djecom u dobi od prve do treće godine života, u organizaciji Dječjeg vrtića Vrbik u Zagrebu, pohađale su i uspješno završile dvije odgojiteljice i to Marina Ćosić Šurlin i Marina Koceić.

Stručno usavršavanje iz Montessori pedagogije za rad s djecom u dobi od treće godine života do polaska u školu, u organizaciji Dječjeg vrtića Vrbik u Zagrebu, pohađala je i uspješno završila odgojiteljica Nataša Marendić.

Odgojiteljica Josipa Mađor započela je usavršavanje u rujnu ped. god. 2019.

Glazbenu radionicu za odgojitelje te za roditelje i djecu prema Orff pristupu održala je Lana Marasović, mag. glazbene teorije.